Portaalarmsystemen

 

Portaalarmsystemen zijn in grote lijnen op de markt gezet voor het vervoer van losgestorte materialen in de binnensteden. Doormiddel van het gebruik van een voertuig met veelal een kort chassis kan men ondanks een vaak beperkte laad- en losruimtes goed zijn werk doen. Het grote voordeel is dat men deze containers eenvoudig horizontaal op de auto of straat kan zetten.

Dit systeem is veelal bedoeld voor kleinere containers en zorgt voor een snelle werking. Bij het vervoer van lege containers kan men deze stapelen en met elkaar op dezelfde auto vervoeren, dit levert tijdwinst en brandstof besparing op. De positieve eigenschap van dit systeem is de goede balans tussen eigengewicht en het laadvermogen. Ook zijn hiervoor verschillende besturingssystemen toepasbaar.

Portaalarmsystemen zijn standaard voorzien van vier handmatig instelbare zijstoppen en twee frontstoppen. Deze stoppen zijn speciaal ontworpen om de grote krachten op te vangen die tijdens het nemen van scherpe bochten, remmen en optrekken ontstaan. Hyvalift kan ook een set leveren met speciale containerstops waarmee de bestaande containerstop, tot 15 jaar oud, gemakkelijk kunnen worden opgewaardeerd zodat ze aan de huidige normen voldoen.

 


Vorige pagina